5 juli 2014 opnieuw Fishing hero 4 a day! Kijk hier voor meer info!

 

Eén jaar geleden zat ik mijn vriendin aan de keukentafel en we lazen een bericht over een visdag voor een ernstig ziek kindje. Erg aangedaan en ontroerd door het verhaal kregen we ineens een idee. Voor één ziek kind een bijzondere dag organiseren is natuurlijk prachtig maar waarom niet voor meer kinderen en dan met, uiteraard, ook meer boten?IMG_0817.JPG

Na wat telefoontjes over en weer te hebben gepleegd met collega-vissers voelde ik een enorme enthousiasme om zo’n dag aan te kunnen bieden. Omdat dit wel een hele organisatie vergt en je met allerlei zaken rekening moet houden heb ik de HSF Groningen/Drenthe benaderd of zij misschien mij daarin konden ondersteunen. De HSF vond dit echter een geweldig initiatief en bood vrijwel direct aan om de dag samen te gaan organiseren.

Zo gezegd zo gedaan! De doelgroep werd bepaald en alles werd geregeld.P1030494.JPG

Vandaag was de visdag voor de jeugd die had wat minder heeft getroffen in de wereld. Kids die om wat voor reden dan ook wat extra aandacht verdienenP1030439.JPG. Via het MJD (Maatschappelijk Juridische Dienstverlening) zijn de kids aangemeld en P1030432.JPGvanmorgen om 10.00 uur werden ze met een grote touringcar afgeleverd op de locatie.

Ze keken hun ogen uit! In totaal 24 visboten lagen te wachten (hutje mutje) op hun opstappers. De meesten van de hun hadden nog nooit of nauwelijks gevist maar bij het zien van alle boten waren ze niet meer te houden.

De vrijwilligers, uit het hele land, waren er trouwens al vroeg bij! De vismeesters van de HSF en de vliegvisvereniging waren ook van de partij. Nadat iedereen welkom was geheten door de Henk Mensinga, directeur van de HSF Groningen/Drenthe konden we los!Allemaal enthousiast om de kids een geweldige dag te bezorgen.

Binnen de kortste keren waren alle boten vertrokken! Er werd niet heel erg veel gevangen maar er waren toch nog een paar kids die een ‘dikke snoekbaars’ hebben gevangen! Verder vroegen de kids de vissers honderduit over hun boot, hengels, kunstaas, motor, ‘vage’ knopjes, enz. enz…  Soms mochten de kids even de boot besturen, dat was natuurlijk superstoer!

Tussen de middag was er voor de vrijwilligers een lunchpakket en voor de kids een patatje. De kinderen wilden weer snel het water op en claimden ‘hun’ plek in de boot al weer snel. Tussendoor hebben een aantal ook nog een tuigje gemaakt en even met de vlieghengel geoefend.

IMG_0794.JPGTot ongeveer 3 uur werd er gevist daarna iedereen weer verzamelen en nadat de jeugd z’n stoere verhalen hadden verteld was de bus daar om ze weer naar huis te brengen.

Nadat alle boten weer op de trailers stonden kon er worden begonnen met een fantastisch buffet! Om zo de vrijwilligers in ieder geval niet met een lege maag op pad te sturen.

Ook op deze plek willen we iedereen enorm bedanken voor de aanwezigheid, inzet, enthousiasme enz enz.. kan eigenlijk niet genoeg superlatieven vinden om het te omschrijven. Op naar een volgende keer!

 

1052552_352985854804541_1968262992_o.jpg

FOTO’S