Verslag visdag 30 juni 2015

Gisteravond was ik gastheer voor Tineke en Pieter. Zij hadden een Bongo Avontuur gekregen en wilden graag eens een keer mee op jacht naar de rovers van het zoete water. Hun voorkeur ging uit naar een avond vissen. Dat komt gezien de temperaturen deze week ook goed uit.

Mijn gasten zijn onervaren voor wat betreft het roofvissen vanuit de boot dus kon ik me flink uitleven om overal uitleg over te geven. Tineke en Pieter volgden goed mijn aanwijzingen op en al snel konden we de eerste, klein formaat, rover in de boot verwelkomen. In verband met de hoge temperaturen is het snel werken wanneer we vis aan boord hebben. Onthaken, foto en snel weer terug. Ogenschijnlijk zonder enige moeite ging de snoek weer terug het water in.

P1030430_600x450

 

Nadat Tineke de eerste rover mocht vangen, op de Fringo trouwens, duurde het even voordat we weer aan de bak konden. Eén van de hengels stond ineens krom in de hengelsteun. Een pracht van een snoek kwam boven. Nadat we deze naast de boot hadden liggen kreeg de snoek het op de heupen. Bijna had ik de vis middels de kieuwgreep aan boord maar kwam los doordat de vis flink met zijn kop begon te schudden. Helaas…. no catch. Mijn gasten genoten overigens volop! Stelden ongelofelijk veel én nuttige vragen en waren zeer geïnteresseerd. Pieter kon aan het eind van de avond ook nog even aan het werk. Hij ving wederom op de Fringo een mooie snoek. Een exemplaar van dik in de 90 cm! Mijn gasten keken hun ogen uit en hadden nog nooit zo’n grote vis van dichtbij gezien laatst staan in de handen gehad. Ook hier snel wat foto’s van gemaakt en weer terug het water in.

P1030441_600x450

 

Tegen de schemering aan gingen we weer terug naar de trailerhelling waar ik afscheid nam van mijn gasten. Tineke en Pieter bedankt voor de gezellige avond!

P1030449_600x434

 

Op naar een volgende visdag!