Verslag visdag 28 juni 2014

De weersvoorspellingen voor vandaag waren redelijk en kon ons dus er niet van weerhouden om een dag heerlijk te genieten op het water. Mijn gastvisser woont in de buurt en samen rijden we naar de trailerhelling. Nadat we de boot te water hebP1000662_600x450ben gelaten gaat het kunstaas over boord en kan de jacht beginnen.

Al snel kreeg ik een snoeiharde aanbeet en de eerste snoekbaars was een feit.Niet heel erg groot maar wat zijn dat toch ongelofelijk mooie creaturen. De woeste blik en de vlijmscherpe tanden duiden toch op een rover pur sang.

P1000656_600x450                                                                         Kort na de eerste ‘glasoog’ kreeg mijn gastvisser de hengel in handen gedrukt om P1000660_600x450een zeer mooie snoek uit te drillen. De vis leek erg hongerig en dit resulteerde in, wederom, een zeer harde aanbeet. De sterke vis vocht voor wat ie waard was en zorgde ervoor dat mijn gastvisser hard aan de bak moest om dit duel te winnen. Uiteindelijk hadden we hem in de boot. Een paar mooie plaatjes geschoten en de snoek weer zijn vrijheid terug gegeven.

Dit gaf in ieder geval ons beide een goed gevoel en we gingen verder. In mijn favoriete bocht op het water kreeg ik een keiharde aanbeet en een enorme snoekbaars had mijn ‘Storm’ plug gepakt. Ondanks de harde aanbeet heeft de snoekbaars toch kans gezien te ontsnappen. Alweer… Er komt ooit een dag dat ik deze grote jongen een keer in de boot zal krijgen….

P1000676_600x450Toch de moed niet opgeven, in de verte zagen we wel een enorm donkere lucht aankomen en we twijfelden of het de rest van de dag droog zouden houden. Na een paar kilometer te hebben te gesleept zonder resultaat klapte er toch nog een fraai exemplaar op mijn ‘lucky’ plug. Na ook de bewonderende blikken van mijn gastvisser te hebben ondergaan laten we deze ook weer heerlijk zwemmen.

P1000686_600x450De lucht werd nu toch wel erg donker en we gingen terug richting ons vertrekpunt van die ochtend. De regen kwam nu met bakken uit de lucht zetten en in de verte hoorde we al gerommel van onweer. Een teken dat we nu toch echt van het water moeten. Zo op de bekende valreep nóg een snoekbaars weten te vangen. Zoals te zien op de foto was het een enorme stortbui waarop we werden getrakteerd.

Bij de trailerhelling aangekomen ging het pas echt los met het weer. Snel de boot aan de wal en eerst maar eens even schuilen. Toen de lucht enigszins was geklaard konden we de boot traileren maar niet eerder dan dat er zo’n 30cm water uit de boot gepompt moest worden. Onze regenkleding had ook niets in te brengen en we waren tot op het bot nat.

Nadat ik mijn gastvisser weer veilig maar nat thuis had afgezet snel door huis en gelijk onder een heerlijk warme douche en nu genieten van een gezellig avondje. Het was wederom een geweldige dag!