Verslag visdag 24 juli 2014

Net terug van vakantie en gelijk door het water op! Ondanks de hoge watertemperaturen, wat duidelijk invloed heeft op de vangsten , wilden mijn gasten de mooie wateren van de provincie Groningen ontdekken.

Vandaag vader en zoon in de boot. Een gezellig stel en omdat de zoon in het bezit is van een veteranenpas konden we veel herinneringen ophalen over onze tijd bij defensie. Deze gezamenlijke deler én de hengelsport maakten dat er veel werd besproken. Uiteraard werden daarbij de hengels ook goed in de gaten gehouden.

Zoals ik al eerdP1000956_600x450er vermelde was de watertemperatuur erg hoog. Wel vielen we, gelukkig, middenin het bekende bijtuurtje en al snel hadden we de eerste snoekbaars in de boot. Al snel gevolgd door nog een glasoog. Ook kreeg ik weer een keiharde aanbeet in, voor de trouwe lezers, mijn favoriete bocht in de rivier. Een keiharde aanbeet…daar bleef het helaas weer bij. Ooit….

 

P1000964_600x450

Zo tegen het middaguur werd één van mijn gasten nog getrakteerd op een geweldig mooie snoek! Wat een kleuren heeft dit prachtbeest toch. Snel een paar foto’s gemaakt en de rover weer rustig teruggezet in het water. De snoek moest wel even goed bijkomen maar uiteindelijk koos hij het ruime sop en verdween met een ferme staartslag onder water. We vingen ook nog een baars en daar is het voor vandaag bij gebleven.

De wind was ook behoorlijk toegenomen en gelukkig waren er een paar extra handen om te helpen bij het aanmeren bij de trailerhelling. Onder dreiging van een enorm regenbui de boot weer uit het water en alles weer op de trailer, klaar voor een nieuwe visdag! Mijn gasten en ik hebben een hele mooie dag gehad.

Bent u ook in het bezit van een veteranenpas? Dan vist u, exclusief, bij Visgids Groningen met korting!