Verslag visdag 21 juni 2014, een stormachtig begin van de zomer

Hoewel het weer anders doet vermoeden was het vandaag toch de officiële start van de zomer. Geen korte broek, blote voeten of zonnebrand maar een frisse wind en met hier en daar een bui(tje) zouden ons echter ten deel vallen… Ik had vandaag een visdag met mijn vismaat, Erwin. Regelmatig trekken we er met z’n tweeën op uit om een dagje te gaan jagen op de rovers. Ook mijn andere (vis)maat Renze was van de partij. In z’n eigen boot wil hij vandaag proberen vis in de boot te krijgen.

De watertemperatuur was weer iets gedaald en we gingen gelijk beginnen met slepen. Onder andere kleine ‘pike fighters’ en ook een klein, maar zeer effectief, ‘Storm’-plugje moesten het gaan doen vandaag.

P1000644_600x450

 

In de ochtend na een aantal missers  was het raak voor mijn maat Erwin. Een ‘maatse’ snoekbaars kon de verleiding van zijn ‘Rapala’ plug niet weerstaan. Ondertussen had Renze een snoekbaars in de buik gehaakt. Hij heeft hem snel onthaaP1000647_600x398kt en weer laten zwemmen.

 

Renze ging van tactiek veranderen en ging op anker, even met de ‘pen’ vissen. Erwin en ik gingen rustig door met slepen en een redelijk formaat baars viel mij ten deel.

 

 

P1000651_600x430Vangsten vielen toch wat tegen en geef toe dat er we wel eens betere visdagen hebben gehad. Maar toch vis in de boot en we hebben weer genoten vandaag. Mijn maat Renze ging alvast terug naar de trailerhelling. Wij hadden er nog geen genoeg van en gingen nog even door. We wilden ons favoriete ‘bochtje’ nog even uitvissen. En ja hoor op de valreep op het eerder genoemde ‘Storm’ plugje nog een fraaie snoekbaars.

De lucht klaart op en de zon schijnt steeds feller tussen de wolken door… het is een einde van een ‘herfstachtige’ visdag.

Op naar 5 juli 2014! Fishing hero 4 a day staat voor de deur! Zo’n 30 vrijwilligers komen dan met hun visboten naar een prachtig water in Groningen om te gaan vissen met kids die het écht verdienen. De laatste puntjes de komende dagen nog even op de i plaatsen en dan zijn wij er echt helemaal klaar voor!