Verslag visdag 18-06-2014; Vader en zoon gaan samen op pad!

Vandaag in verband met een margedag van de school van mijn zoon ga ik met hem een dagje vissen. Belangrijke quality time moet goed besteed worden en dus is de wekker (eigenlijk niet nodig…) op tijd gezet.

Warme kleding was geen overbodige luxe (zelfs de skibroek ging aan) en uiteraard een lekkere thermoskan met heerlijke thee werd ingepakt. Tegen 07.00 uur waren we bij de trailerhelling en Frank, mijn zoon, had er enorm veel zin in. Hij hielp me mee met het uitpakken van de auto en al snel lagen we op het water.

P1000630_600x450De watertemperatuur was, gelukkig, ook wat gezakt en dit beloofde veel goeds. Snel de hengels voorzien van een mooi stukje kunstaas en slepen maar! Al vrij vlot kregen we de eerste aanbeet. De hengel heb ik snel aan mijn zoon gegeven en hij mocht de vis binnenhalen. Een mooi formaat snoekbaars was een feit. Trots poseert Frank met onze eerste rover!

We hielden het niet helemaal droog vandaag, regen probeerde wat roet in het eten te gooien. Maar goed we zijn bikkels en laten ons niet door een paar druppels de kant op jagen. De regenjas aan en weer door!

P1000632_600x450Nadat het weer droog was vingen we nog een fraai exemplaar. Na heel wat kilometers te hebben afgesleept, waarbij we nog een misser hadden, bleven verdere aanbeten helaas uit. Ook het op het smallere water konden we geen vis meer verleiden. We gingen plankgas terug naar ons vertrekpunt. We begonnen als het ware gewoon weer overnieuw maar nu de andere kant op.

 

Op een kleine baarsplug van Balzer ving mijn zoon helemaal in z’n eentje een pracht van een snoekbaars! Een dikke bak van een glasoog. Frank dacht eerst dat hij vast zat en gaf de P1000638_600x450hengel aan mij zodat ik kon proberen om het kunstaas te redden. Maar al snel voelde ik dat dat er ‘iets’ anders aan de hand was en gaf de hengel terug zodat hij zelf kon ervaren hoe het was om een dikke bak te vangen! Een geweldig gezicht om te zien hoe je zoon zo’n bak van een snoekbaars boven water krijgt! Na de nodige foto’s en bewondering hebben we de snoekbaars, zoals altijd, weer laten zwemmen.

We hebben nog even door gevist en zo tegen 16.30 uur waren we terug bij de trailerhelling. Helaas geen snoeken gezien maar wel een aantal mooie snoekbaarzen! Kortom, een geweldige dag, op een prachtwater en dat samen met je zoon! Wat wil je nog meer?!