Verslag visdag 16 oktober 2016

The day after…. Na de geweldige visdag gisteren was het vandaag tijd voor ontspanning. Gewoon een dagje vissen samen met Rolf deze keer stond op de agenda. Omdat we allebei toch een beetje wilden uitslapen hadden we rond de klok van negen uur afgesproken bij de trailerhelling.

Na ongeveer een dik uur was het raak voor Rolf. De Dive Master van Livingston was wederom succesvol. Een mooie snoek kon de verleiding van zowel licht als geluid niet weerstaan en kon niet anders dan toehappen.

Verslag visdag 16 oktober 2016 van Visgids Groningen Verslag visdag 16 oktober 2016 van Visgids Groningen

Het weer werkte uitstekend mee en we genoten volop van de mooie dag en uiteraard werd er nog even nagepraat over de fantastische visdag voor de kids gisteren. Nadat we flink wat meters hebben gemaakt was het voor mij raak. De Invincible van Nils Master heeft vandaag ook zijn dienst bewezen.

Verslag visdag 16 oktober 2016 van Visgids Groningen Verslag visdag 16 oktober 2016 van Visgids Groningen

De snoek vond het allemaal iets minder prettig en wilde nog even een cadeautje achterlaten. Tijdens het onthaken werd de snoek wild en begon flink tegengas te geven. Gevolg daarvan was dat de één van de dreggen zich diep in mijn bovenbeen boorde, vlak boven de knie. We kregen de dreg met geen mogelijkheid doorgedrukt en ook de toevallig in de buurt zijnde ambulancemedewerkers kregen het niet voor elkaar. Besloten om de dreg af te knippen en het restant er bij de huisartsenpost uit te laten halen.

Verslag visdag 16 oktober 2016 van Visgids Groningen

Tijdens het hele voorval werden we ook nog even op onze vispapieren gecontroleerd door de dienstdoende BOA. Uiteraard geen bijzonderheden en alles voor elkaar. Rolf en ik besloten toch nog even door te vissen en werden tegen een uur of twee nog getrakteerd op een mooie snoek die ook de Dive Master 14 van Livingston niet kon negeren. Helaas viel de snoek net naast de boot eraf maar de foto is te prachtig en wilde deze graag delen.

Verslag visdag 16 oktober 2016 van Visgids Groningen

Omdat ik me toch niet helemaal lekker voelde besloten we terug te gaan naar de trailerhelling en er eind aan te breien. Rolf gaat nog even de nachtdienst in en ik kon onderweg naar huis en door naar de huisartsenpost. De dreg is uiteindelijk doorgedrukt en eruit gehaald. Voor de zekerheid een tetanusprik gehad en een anti-biotica kuurtje. Hoort er allemaal bij!

Op naar een volgende visdag!