Mini visvakantie aan het Veluwemeer juli 2020

OnderwegEigenlijk zou ik samen met Marjan zelfs twee keer naar Zweden dit jaar. Begin mei hadden we een visvakantie geboekt via Visreis naar Dragso en in de zomervakantie zouden we samen met onze kids naar Dalsland, in één van de prachtige vakantiehuizen van Andy. Helaas liep het anders. Door Covid-19 en het daarbij behorende negatief reisadvies naar Zweden hadden we al vroeg besloten om de vakanties dit jaar over te slaan. Gelukkig konden we zowel de trip van mei als de zomervakantie zonder problemen doorschuiven naar volgend jaar. Het is niet anders en we kijken er nu al naar uit!

Om toch nog een beetje een gevoel te hebben er even tussenuit te zijn geweest zijn Marjan en ik een paar dagen te gast in de stacaravan van Frank aan de rand van het prachtige Veluwemeer. Het Veluwemeer dat bekend staat om zijn heldere water en de waterplanten (in de zomer). Het is dé ideale plek voor het vissen op de Esox Lucios ofwel snoek. Je kunt er prachtig werpen over de plantenbedden en met een goede gepolariseerde zonnebril kun je aanbeet perfect aan zien komen.

 

Op dinsdagmiddag komen Marjan en ik aan bij de camping. Nadat we de sleutels in ontvangst hebben genomen van Frank en samen even een kop koffie hebben genuttigd is het tijd om de boot in het water te laten en te gaan vissen. We laten de boot te water via de trailerhelling op de camping. Dit is nog best wel een uitdaging. Krappe straatjes en bochten doen een beroep om mijn stuurmanskunst. Zonder verdere problemen laten we de boot in het water glijden. De eerste paar honderd meter op het water is het erg ondiep. Rustig varen is het advies met de motor iets omhoog getrimd.

Op de plek aangekomen kunnen we aan de bak. We werpen met spinners en grote shads. Mooi langzaam over de planten. Nadat we de eerste snoeken in de boot hebben gehad was het tijd voor hapje en drankje. Het mooie van het Veluwemeer is, is dat er veel campings met horeca aan het water zitten. Je kunt er zo aanmeren en met zicht op je boot genieten van een lekkere versnapering.

 

 

 

 

 

 

 

Nadat we even heerlijk hebben gegeten gaan we nog een paar worpen doen en worden we nog getrakteerd op een prachtige zonsondergang. Alleen dat al is een cadeautje! Op de terugweg weer rustig varen en samen halen we de boot weer uit het water en rijden terug naar de stacaravan.

 

 

 

Prachtige omgeving en schitterende luchten!

                         

De volgende ochtend hadden we geen wekker gezet, we hadden immers vakantie! Omdat de trailerhelling op de camping toch best wel een uitdaging is gaan we de volgende ochtend traileren bij de trailerhelling direct naast de camping. Deze is uitstekend toegankelijk en is een stuk prettiger. Het weer was wel anders, bewolkt, beetje regenachtig en een klein briesje. Omdat het een groot water is kan een klein briesje toch best wel een uitdaging zijn. De Starweld 1682TL is een stabiele boot en mijn elektromotor (Minnkota Terrova) kon de boot goed op koers houden. We begonnen gelijk waar we de avond daarvoor waren geëindigd.

                        

Gelijk kregen we de ene aanbeet na de andere. Mooie gave snoeken die met veel agressie de shad te pakken kregen. Ik verspeel helaas ook nog een verschrikkelijk grote baars. Ook dat hoort erbij. Even balen en weer door.  Het weer was weer opgeklaard en we konden zelfs op het terras aan het water even bijkomen van de prachtige vangsten. Onder het genot van een biertje met wat lekkers erbij heerlijk genieten! Rond een uur of acht gingen we van het water. De volgende ochtend zouden we vroeg vertrekken. Bij het krieken van de dag zouden we op het water liggen. Omdat we na het vissen gelijk doorrijden naar huis hebben we alles weer ingepakt en zijn we ready to go.

                        

Rond half 6 de wekker, koffie zetten en op weg naar trailerhelling. Rond half zeven wilden we de camping afrijden. Dat was nog wel even een dingetje. De poort gaat pas om zeven uur open. Hadden we helaas over het hoofd gezien. Ik baalde stevig, maar goed het was niet anders mijn geduld te bewaren tot zeven uur en dat de poort open ging. Deze ging klokslag zeven uur open en konden we de boot in het water laten en gaan. We begonnen weer op het vertrouwde plekje met werpen. Het lukt niet gelijk om aan de vis te komen. Dan maar eens een andere tactiek proberen. We gingen heel langzaam slepen (op de elektromotor) met grote shads en spinners. Dit wierp wel zijn vruchten af. Ook weer een aantal mooie snoeken in de boot gehad.

Als mooie afsluiter een prachtige snoek nog gevangen van over de 1 meter! Dat was top! Mooie samenwerking met Marjan die gelijk klaar stond om de vis te scheppen. Meestal land ik de snoek met de hand, maar de grote exemplaren wil je echt niet verspelen. Rond de klok van drie uur besloten we dat het mooi was geweest. De aanbeten bleven ook uit en we moesten nog terug naar het Noorden. Nadat we de boot weer achter de auto hadden gehaakt konden we de sleutels van de caravan weer inleveren bij Frank en onderweg naar huis.

Mooie dagen gehad op een prachtig water! De stacaravan is top. Mocht je deze willen huren kijk dan op onze pagina met informatie over de mogelijkheden. We bevelen wel aan om de trailerhelling naast de camping te gebruiken.

Wil je eens op het Veluwemeer vissen maar heb je totaal geen idee waar je moet beginnen? Stap dan eens een dag bij mij op. In overleg kunnen we een dag plannen op het Veluwemeer. Hou er wel rekening mee dat ik extra reiskosten bereken. Bel naar 06-23562166 of mail naar info@visgidsgroningen.nl voor de beschikbare dagen.

 

 

Bekijk hier de overige foto’s en de leuke video!