Verslag visdag 2 november 2014

Vandaag was de bootvisdag van de Snoekstudiegroep regio Groningen/Drenthe. Een gezellige visdag met 8 boten in het altijd mooie Appingedam. Om 8 uur was iedereen vanmorgen bij de trailerhelling en maakten ook hier vele handen licht werk en lagen alle boten al vlot in het water. Onder het genot van een heerlijk kopje koffie met wat lekkers, werd er druk bijgepraat door alle deelnemers. Rinze van der Kooi heette iedereen van harte welkom en kregen we de altijd handige waterkaart uitgereikt en konden we het water op.

Wij hadden vanmorgen een opstapper aan boord, Leon. Leon is een zeer fanatieke jonge roofvisser en weet alle ins en outs te vertellen over allerlei soorten kunstaas. Wij hebben vanmorgen dan ook tijdens het vissen een mooi college van hem gehad. We zijn gestart met het slepen met klein kunstaas omdat dit de vorige keren ook vis heeft opgeleverd. Dus waarom wisselen? De eerste paar kilometers gebeurde er weinig. Wel kwam er een heerlijk ochtend zonnetje door en werd het gewoon zeer aangenaam in de boot en op het water.

P1010409_600x450Op een mooi plekje konden we ook alle hoekjes mooi uitwerpen. Leon had de eer de eerste vis in de boot te krijgen, nadat Marjan eentje had gelost. Een mooie snoek was het resultaat. Leon stond op zeer vakkundige wijze de snoek uit te drillen. Met behulp van Robert werd de snoek in de boot getild en onthaakt. Uiteraard een mooie foto en was het weer hoog tijd om de snoek terug te zetten. Top gedaan Leon!

P1010416_600x450De rust in het mooie hoekje was danig verstoord dus tijd om verder te gaan. Over een stukje van 150 meter konden we nog even snel een plugje slepen om daarna weer te gaan werpen. Marjan kreeg een forse aanbeet op de Balzer. En even later kon ook Marjan trots op de foto met haar gevangen snoek.

 

P1010417_600x450Eigenlijk wilden we daar nog even blijven hangen maar omdat de aanbeten uitbleven besloten we terug te varen. Om 12.00 uur zouden we een gezamenlijke pauze hebben bij Café De Eerste Aanleg. Op de terugweg nog wel een oude vistas gevangen en veel blad aan de haken gehad. Op een mooie locatie midden in het centrum én aan het water konden we genieten van onder andere een heerlijke kop erwtensoep (snert) met roggebrood en spek.

Ook werden de verhalen over de vangsten van deze ochtend met elkaar gedeeld en de foto’s van de trofeeën werden door iedereen bewonderd. Nadat iedereen voorzien was van een natje en een droogje konden we weer verder. Leon ging in de middag met Rinze en Sonja verder vissen. Het bekende bijtuurtje was duidelijk over en we moesten hard aan de bak om iets te vangen. Wel nog een aantal kleine snoekjes gevangen. Het blijft echter mooi om te zien dat, hoe klein ze ook zijn, ze vol op het kunstaas ‘klappen’.

P1010425_600x450Zo tegen het eind van de visdag ving ik nog een hele vette dame. Zou die snoek iets weten wat wij nog niet weten? Een strenge winter op komst? Ze was in in ieder geval goed bezig met de voorbereiding. Ondanks een aantal beschadigingen was het een feestje om haar aan boord te hebben. En dat op slechts 80 centimeter water!

 

Daarna was het echt over en uit! Terug naar de trailerhelling, waar aangekomen de meeste boten alweer op de trailer stonden en klaar voor vertrek waren. Nog even napraten en de foto’s van de in de middag gevangen vis nog even gezien. Alle deelnemers, voor zover wij nu weten, hebben vis gevangen! Een uitstekend resultaat op een zeer fraaie novemberdag. Onze complimenten gaan uit naar het bestuur van de Snoekstudiegroep Groningen/Drenthe voor een uitstekende organisatie! Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Op naar een volgende visdag.

P1010432_600x450