Predator Practice Day 2019

Wanneer: zaterdag 12 oktober 2019

Waar: Havenkwartier Oldambtmeer, restaurant Heerlyke Streken

Aanvang: 09.00 uur

Einde: 17.00 uur

 

Altijd al eens in een volledig ingerichte visboot willen varen en de kneepjes van deze hobby willen uitvogelen? Dit is je kans! Tijdens Predator Practice Day combineren we theorie en praktijk. In de ochtend neemt roofvisspecialist Hilco van Nuil je mee in de wondere wereld van het roofvissen. Tips, tricks, advies en mooie verhalen zorgen voor een mooie opmaat naar de lunch en wordt snel gevolgd door het opstappen bij ervaren roofvissers en hun boot, belllyoot of kayak.

Hilco van Nuil

Hilco van Nuil is geen onbekende in de roofviswereld. Als ProStaffer van diverse merken heeft Hilco zijn sporen ruim verdient. Zijn vlogs vanuit de boot worden veel bekeken. Op beurzen is Hilco een graag geziene gast om zijn kennis en ervaring te delen. Hilco neemt ons mee in zijn keuzes voor onder andere; kunstaas, hengels, stekken en techniek.

Visboot

Wil je vanuit een mooi maar praktisch ingerichte visboot het Oldambtmeer verkennen en daarnaast ook nog eens uitleg en alle tips en adviezen van Hilco van Nuil toepassen, geef je dan op als opstapper bij één van de boten. Alle vrijwilligers geven graag uitleg over het vissen vanuit een visboot. In principe hoef je niets mee te nemen aan hengels/kunstaas maar natuurlijk mag je je eigen hengel met kunstaas meebrengen. We hebben maximaal plek voor 30 opstappers.

Bellyboot

Naast de roofvissers die opstappen op een visboot is het dit jaar ook mogelijk om eens vanuit een bellyboot te gaan roofvissen. Roofvisgek en bellybootspecialist Klaas de Vries komt met maar liefst 4 compleet uitgeruste bellyboten naar het Oldambtmeer. Wil je graag meer tips en advies voor het vissen vanuit een bellyboot dan kun je je hiervoor opgeven. Klaas heeft waadpakken/hengels ter beschikking. We hebben plek voor maximaal 4 bellyboot opstappers.

Kayak

Maar we zijn er nog niet! Naast de visboten en bellyboten zijn er dit jaar ook een aantal viskayaks.
Roofvisgids Frans Boonstra komt speciaal naar het noorden om geïnteresseerden wegwijs te gaan maken in de wereld van het kayakvissen. Frans geeft een workshop op het water. Ook hier geldt dat Frans hengels en materiaal meeneemt. Om deel te kunnen nemen is het in het bezit hebben van een zwemdiploma verplicht. Deelname vanaf 16 jaar. We hebben plek voor maximaal 3  kayak opstappers.

Je kunt je opgeven voor maximaal 1 onderdeel.

Lunch

Na de gezamenlijke lunch wordt er gevist op het Oldambtmeer. Tijdens de lunch maken we de bootindeling bekend. Dit is in handen van de organisatie. Vriendelijk verzoek om niet al zelf een boot vast te leggen.

Fotowedstrijd

We willen benadrukken dat het geen viswedstrijd is. Wel wordt er een fotowedstrijd gehouden. Stuur tijdens het middaggedeelte je mooiste actiefoto (hoeft dus niet persé een foto met een grote vis te zijn) naar een nog nader te noemen mobiel nummer en wie weet ontvang je tijdens de borrel een leuke prijs.

De jury is net als vorig jaar in handen van de Sportvisserij Groningen/Drenthe. Naast de fotowedstrijd is er ook nog een tombola (verloting) met leuke prijzen.

Prijsuitreiking fotowedstrijd en borrel/frisdrank

Tegen 16.00 uur komen we weer terug bij het restaurant. Onder het genot van een borrel/frisdrank met wat lekkers worden de prijswinnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd. Daarna worden de prijzen verloot door middel van een tombola.

Opgave

De opgave gaat net als vorig jaar via Sportvisserij Groningen Drenthe. Let op Vol = vol! Je deelname is pas definitief na ontvangst van de betaling. Voor deze kosten hoef je het echt niet te laten, deze zijn slechts € 17,50 per persoon.

-koffie bij ontvangst
-workshop/presentatie Hilco van Nuil
-lunch
-opstappen boot/bellyboot/kayak
-borrel/frisdrank/snack
-kans op mooie prijzen!

 

 

Opgeven doe je hier 

Predator Practice Day is een initiatief van Sportvisserij Groningen Drenthe, Snoekstudiegroep Nederland België afdeling Groningen Drenthe en Visgids Groningen.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door o.a.: