Verslag visdag 5 juni 2017

Een lang weekend heeft zo z’n voordelen. Vandaag kon ik dan ook weer naar hartelust vissen. Deze keer samen met vismaat Richard. Om half zes vanmorgen stond ik voor z’n deur en Richard stond al klaar zodat we gelijk onderweg konden. We hadden nog een aantal kilometers voor de boeg. Rond de klok van zeven uur waren we bij de trailerhelling. Het was rustig dus we hadden alle ruimte en konden snel en routinematig de boot traileren.

We zijn begonnen met werpen. Nadat we een flink aantal volgers voorbij hebben zien komen en een aantal helaas gemist hebben is het net na negen uur raak voor mij. Een flink exemplaar van dik in 90 op een spinnerbait.

foto 1 verslag visdag 5 juni 2017

foto 2 verslag visdag 5 juni 2017

Het leek erop dat het bijtuurtje was begonnen want net nadat ik de eerste vangst weer terug had gezet was het Richard zijn beurt. Op de Pro Wake van Livingston Lures ving Richard een ietwat gehavend exemplaar. Misschien aangevallen door zijn eigen soort of een roofvogel die iets te grote ogen had. Zeg het maar…

foto 3 verslag visdag 5 juni 2017

Daarna werden we getrakteerd op een zeilwedstrijd en konden we niets anders dan even pas op de plaats maken en verkassen naar een andere stek. Toch bleven de aanbeten op die stek uit en was het een tijdje rustig. Toch maar weer terug naar de eerste stek en konden toch nog een hoekje van het water uitwerpen. En weer was het raak voor Richard en weer op de Pro Wake. Alsof Richard er een abonnement op heeft is ook deze vis aardig gehavend. Desalniettemin zijn we blij met de vangst.

foto 4 verslag visdag 5 juni 2017

Nadat alle zeilboten de aftocht hadden geblazen konden weer wat breder uit werpen. Opeens kreeg ik een gigantische tik op mijn hengel. Wat een klap! Ik werd getrakteerd op een mooie vangst. Een dame van 1.05 kon de verleiding van mijn spinnerbait niet weerstaan. Snel een paar mooie platen geschoten en met veel zorg de vis weer terug gezet.

foto 5 verslag visdag 5 juni 2017

foto 6 verslag visdag 5 juni 2017

Rustig en met beleid zet ik de mooie snoekdame weer terug in het water. Toch blijft ook het loslaten moeilijk… maar dan toch met een ferme staartslag gaat ze diepte in.

 

 

Nadat we beide nog aan het nagenieten waren van de vangst kon Richard weer aan de bak. Ook op een spinnerbait want op de pluggen konden we ze niet meer verleiden. Dik in de 90 cm dus ook een fraai exemplaar.

foto 6 verslag visdag 5 juni 2017

Alsof het nog niet genoeg was kon Richard na een klein halfuur weer aan de bak. Een (nog) volle vette snoek liet zich verleiden door een spinnerbait. De snoek tikte de magische metergrens aan! Goed gedaan Richard!

foto 7 verslag visdag 5 juni 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegen vijf uur waren we weer bij de trailerhelling en keren we voldaan huiswaarts. Een mooie en gezellige dag met geweldige vissen in de boot. Richard bedankt voor je gezelligheid.

Op naar een volgende visdag!