Verslag visdag 29 oktober 2016

Vandaag was ik wederom gastheer voor 2 gasten uit België. Joris en zijn vader Francois hadden beiden een Bongo Puur Avontuur gekregen en besloten deze om te zetten in een visdag in Groningen. Voor mij was het vrij vroeg maar mijn gasten waren al rond de klok van vier uur in de ochtend onderweg. Tegen kwart over acht kwamen ze aan bij de trailerhelling. Mijn boot lag bijna in het water en nadat we kennis hadden gemaakt konden we het water op.

Het was een prachtig mooie herfstdag. Zeer zacht, geen wind en een mooie nazomer zon scheen vandaag op het Groninger landschap. Zowel Joris als Francois hadden nog nooit een snoek gevangen. Hier zou na vandaag wellicht verandering in moeten kunnen komen. De eerste vangst diende zich relatief gezien vlot aan en Joris kon zijn best gaan doen om de vangst te verzilveren. Een prachtig mooie snoek als allereerste rover vergeet je natuurlijk nooit weer. Zo ook deze niet. De Dive Master 14 van Livingston Lures was vandaag weer in goede doen. Een fraai exemplaar konden we als eerste vangst in de boot begroeten.

p1070185_600x450

Mijn gasten vinden de omgeving waarin we vissen prachtig. Het natuurlijk verloop van het water, de ruimte, rust en de vele variaties daarvan maken op vele gasten een onuitwisbare indruk. Niet alleen het leven onder water is aantrekkelijk maar ook de dieren en vogels die in de nabijheid van het water leven zijn bijzonder. Zo ook deze buizerd die zijn eigen zitplaats claimt op zoek naar een smakelijk hapje.

p1070188_600x450

In de middag was het de beurt aan Francois. We waren inmiddels al een aantal uurtjes onderweg en de elektromotor kon even aan het werk. Langzaam slepen met grote shads kan soms ook het verschil maken. We waren nog geen vijftig meter onderweg of de hengel van Francois stond krom in de hengelsteun te klapperen. Een zeer sterke rover kondigde zich aan en biedt geweldige weerstand. Om de vis niet te verspelen besluit ik om Francois mee te helpen en samen krijgen we de rover binnenboord. En wat voor één! Een machtig mooie snoekdame die de metergrens moeiteloos passeert. Het meetlint geeft exact 1.02 m. aan. Mijn gasten kijken hun ogen uit naar de rover.

p1070194_600x450

Voor de allereerste keer een snoek vangen en dan gelijk één die de meter grens passeert is best bijzonder! Dat beseffen mijn gasten uiteraard ook. We laten de snoek weer rustig in het water glijden en genieten nog even na van deze knappe vangst. Het smaakt naar meer in ieder geval. Tegen het eind van de middag kan Francois nogmaals aan de bak. Niet weer een record maar ook deze snoek mag er zijn. Deze keer op een Little Ernie.

p1070210_600x450

Tegen half zes zijn we terug bij de trailerhelling en neem ik afscheid van mijn gasten. We hebben een prachtige dag achter de rug en mijn gasten hebben, net zoals ik, genoten van vandaag. Ze komen graag nog eens terug!

Op naar een volgende visdag!