Verslag visdag 29 mei 2017

De derde visdag van het seizoen begon net als gisteren vroeg. Rond de klok van vijf ging de wekker. Vandaag ga ik een dag vissen met Rolf. Voordat we los kunnen moeten eerst nog een stukje rijden. Rond zeven uur waren we bij de trailerhelling en konden we aan de slag. Het was best fris vanmorgen en een dikke jas was zeker geen overbodige luxe. We gaan net als gisteren starten met werpen. Wat is dat een mooie visserij. Spannend en je ziet de aanbeten maar ook de volgers én missers. Al vrij vlot kunnen we de eerste vangst begroeten. Op een spinnerbait deze keer.

foto 1 verslag visdag 29 mei 2017

foto 2 verslag visdag 29 mei 2017

 

Na dik twintig minuten kan ook Rolf aan de bak. Een fraaie snoek laat zich verleiden door het kunstaas en kan in de boot worden begroet.

 

foto 3 verslag visdag 29 mei 2017

Mooie vangst Rolf! Nadat we de vis weer met zorg hebben teruggezet breekt het zonnetje door. We zien ook nog een aantal collega vissers die worden aangesproken op te hard varen. Het blijft, schappelijk horen we later, bij een waarschuwing. De vangsten gaan mooi om-en-om en na Rolf zijn vangst was het mijn beurt. Een prachtige lange slanke dame die we als vangst konden registreren. Uiteraard wordt er ook nog een mooie foto gemaakt.

Ondanks dat de zon er door kwam was door de aantrekkende wind best nog fris op het water. De jassen gaan nog niet uit. Ook is het natuurlijk een goede bescherming tegen de zonnestralen. Toch blijft het vandaag ook smeren. Na dik drie kwartier was het weer de beurt aan Rolf.

foto 5 verslag visdag 29 mei 2017

foto 6 verslag visdag 29 mei 2017

Daarna viel het stil en besloten we te gaan trollen op het diepere water. Pas aan het eind van de middag konden we op de valreep nog een vangst verzilveren. De gekleurde broer van de Pounder deed vandaag goede zaken.

 

foto 7 verslag visdag 29 mei 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al met al redelijk gevangen vandaag. De temperatuur mag van mij wel wat gaan dalen. Volgende week zaterdag én zondag weer het water op. Wil je ook eens mee? Neem dan contact op via 06-23562166 of 06-22245936. Een mail sturen kan ook naar: info@visgidsgroningen.nl.

Rolf, bedankt voor de gezellige dag!

Op naar een volgende visdag!