Verslag visdag 28 mei 2017

Vanmorgen werd ik vroeg gewekt door het geluid van een dikke regenbui en een hoop onweer. Uiteraard laat ik me daar niet door tegenhouden en met goede zin maak in een thermoskan met koffie en ga onderweg naar mijn vismaat Lars. Ik moet nog wel een stuk rijden maar dat is voor mij geen probleem. Onderweg nog veel regen en zat er veel vuur in de lucht. Aangekomen bij de trailerhelling was het gelukkig weer op geklaard en konden we rond de klok van zeven het water op. Na een klein uurtje werpen hadden we de eerste vangst al in de boot.

foto 1 verslag visdag 28 mei 2017

foto 2 verslag visdag 28 mei 2017

Nadat we aantal volgers na gezwaaid hebben en ook nog een paar flink exemplaren hebben gemist, vangen we ook nog een paar kleine rovers in spe. Net zoals gisteren, snel onthaken naast de boot en en door naar de volgende. Tegen het middaguur was het Lars die aan de bak kon.

 

foto 3 verslag visdag 28 mei 2017

 

foto 5 verslag visdag 28 mei 2017

 

In de middag zijn we gaan slepen omdat de vangsten op het ondiepe en op de plantenbedden uitbleven. De pluggen er aan en gaan! Aan het eind van de middag kreeg ik een forse aanbeet op de hornet van Salmo. Een mooi exemplaar liet zich aan de oppervlakte zien. Snel onthaken en op de foto.

 

 

foto 4 verslag visdag 28 mei 2017

Vlak na deze mooie snoek was het weer raak en deze keer weer op de Pounder van Livingston Lures. Deze plug doet het dus goed in de Nederlandse wateren!

foto 6 verslag visdag 28 mei 2017

Rond de kok van vijf waren we weer terug bij de trailerhelling en helpt Lars me mee met de boot te traileren. Nadat de boot weer achter de auto op de trailer staat neem ik afscheid van Lars. We gaan snel op herhaling spreken we af. Ik kijk er nu al weer naar uit.

Op naar een volgende visdag (en die is morgen al!).

Bekijk hier de foto’s van het seizoen 2017 2018.

Ben je lid van de SNB? Dan vis je met korting!

Ook voor veteranen is er een aantrekkelijke korting op een dag vissen.