Verslag visdag 27 mei 2017

Na een paar weken onrustig bij huis konden we dan eindelijk vandaag weer het water op. Traditiegetrouw ga ik de eerste visdag van het seizoen het water op met Marjan. De hele week was ik druk geweest met het voorbereiden van de eerste visdag en de vele dagen die nog gaan volgen. De motor heeft een onderhoudsbeurt gehad, accu’s zijn vervangen en alle hengels zijn nagelopen en goed bevonden. Ook het kunstaas is weer netjes gesorteerd en alle haken geslepen of vervangen. Rond de klok van zes stonden we in de startblokken. Op naar het water. Uiteraard niet zonder water, broodjes, koffie én goede zonnebrandcrème. Dat laatste is wel een must want het was was warm vandaag. Zeg maar gerust heet! En de zon begon op de eerste uurtjes na op het water behoorlijk te branden. Goed voorbereid gaan we dus op pad!

foto 1 verslag visdag 27 mei 2017

Bij het water aangekomen waren we niet de eersten (dat was ook niet te verwachten maar ook zeker niet de bedoeling). Een aantal enthousiastelingen hadden de boot al in het water en ook wij konden vrij vlot aan de gang. Eerst het gas er even op en naar onze, ook al, traditionele eerste stek van het seizoen. Fish on!

foto 2 verslag visdag 27 mei 2017

De eerste vangst in de boot is voor Marjan. Een klein opportunistisch baarsje wiens ogen groter waren dan zijn maag viel voor de jointed plug van Marjan. Snel wordt deze jager naast de boot onthaakt door mij en kunnen we verder. De temperatuur van het water (aan de oppervlakte) was tegen half negen al zo’n 20 graden. Om geen onnodig risico te lopen onthaken we zo snel mogelijk. Alleen bij een grotere vis maken we snel een foto om de vis zo kort mogelijk in de boot te hebben. Gelukkig zijn Marjan en ik goed op elkaar ingespeeld en heeft de vis nauwelijks iets te lijden. Nadat Marjan ook nog een grote vis verspeelde is het dan na ongeveer een uur vissen weer raak. Dit keer een mooie snoek die het kunstaas niet kon weerstaan.

foto 3 verslag visdag 27 mei 2017

Nadat we ons tussendoor nog een keer hebben ingesmeerd met factor 50(!), is het mijn hengel die krom in de steun slaat. De nieuwe plug van Livingston Lures, de Pounder, vangt niet alleen Musky’s in de USA maar dus ook snoek in Nederland!

foto 4 verslag visdag 27 mei 2017

Snel zetten we de rover weer terug in het water. Met een ferme staartslag is de snoek ons, waarschijnlijk, dankbaar om terug te keren naar zijn natuurlijke omgeving. De Pounder laat ik er dus nog maar even aan zitten. Eens kijken of ik er nog een vis mee kan verleiden. De geluiden die de plug produceert zijn goed hoorbaar wanneer deze even boven het water uit komt. Na ongeveer een half uur is het weer raak. En weer op de Pounder!

foto 5 verslag visdag 27 mei 2017

Daarna valt het volkomen stil. Geen tikje of stootje gehad. De zonkracht was ook enorm en we zochten het grote water dan ook op. We gingen van techniek veranderen en gaan nu de shads eens opnieuw kennis laten maken met het water. Helaas leverde dit in de een aantal uren die volgden niets op. Marjan was er op een gegeven moment wel een beetje klaar mee. Maar ik geef niet op! Gewoon doorgaan en volhouden. Aan het eind van de middag wordt mijn vasthoudendheid beloond in de vorm van een fraaie snoekbaars. Ook deze wordt na een aantal plaatjes te hebben geschoten snel weer teruggezet en met een hoop gespetter zwom de snoekbaars zijn vrijheid tegemoet.

foto 6 verslag visdag 27 mei 2017 foto 7 verslag visdag 27 mei 2017

Tegen half vijf waren we weer terug bij de trailerhelling en konden we op tijd aanschuiven bij een heerlijke BBQ bij ons thuis. We kijken terug op een mooie maar zeer warme dag met een aantal mooie vangsten. Niet veel maar gezien de zomerse temperaturen is dat ook te verklaren.

Op naar een volgende visdag!