Verslag visdag 20 maart 2016

Vandaag een dag met Rolf op pad. Om acht uur hadden we afgesproken bij de trailerhelling. Het miezerde een beetje en dat zou tot ver in de middag aanblijven. Toch zijn we niet van suiker en varen vol goede moed uit.

verslag visdag 20 maart 2016Al na een half uur kon Rolf aan de bak. Eén van zijn hengels die hij in de hand had gaf een beste tik. Even later kwam er een gehavend exemplaar boven. Een beste wond had de snoek aan de zijkant. Zou het al van het paaien komen of heeft een aalscholver zich in een hapje vergist? De snoek lijkt er verder geen last van te hebben en we zetten de rover dan ook met goed vertrouwen weer terug in het water.

verslag visdag 20 maart 2016

verslag visdag 20 maart 2016

Vrij kort na de eerste vangst van Rolf ging één van mijn hengels krom in de hengelsteun. Een lang en slanke snoek kon de verleiding niet weerstaan van één van mijn nieuwe pluggen uit de USA. Nét gehaakt op de achterste staartdreg trouwens!

 

verslag visdag 20 maart 2016

Daarna werd het stil, hoewel ik nog 2 aanbeten niet kon verzilveren.  Pas ver in de namiddag kon Rolf weer aan de bak. De Salmo Perch deed zijn werk en de snoek trapte erin.

verslag visdag 20 maart 2016

Ook Rolf had nog een aantal aanbeten die hij jammer genoeg niet kon verzilveren. Maar goed ook dat hoort erbij. Tegen half zes zijn we weer terug bij de trailerhelling en helpt Rolf me mee met de boot. We praten nog even wat na en nemen afscheid.

Het seizoen 2015-2016 is nu toch echt bijna afgelopen. Nog één weekend en dan gaat de gesloten periode in. De boot zal een metamorfose ondergaan en wordt helemaal gestript, opnieuw ingericht en gespoten. De laatste zaterdag van mei (28e) zal dan de eerste maidentrip gepland staan met de vernieuwde boot. Ik kijk er nu al naar uit. Uiteraard hou ik je op de hoogte van het wel en wee en zal regelmatig updates plaatsen op de facebookpagina.

Ook de eerste voorbereidingen voor Fishing Hero 4 A Day 2016 zijn al weer begonnen. De vrijwilligers van het eerste uur zijn al benaderd voor de nieuwe editie.

Wil je ook eens een dag mee vissen? Mail of bel dan voor de beschikbare data. Mailen kan naar info@visgidsgroningen.nl of bel naar 06-23562166 of 06-22245936.

Op naar een volgende visdag!