Verslag visdag 18 februari 2017

Vandaag had ik Engel Jan en Marnix als gasten aan boord. Om 8 uur ontmoeten we elkaar bij de trailerhelling. Nadat de boot in het water lag konden we aan boord. Het was zo vroeg in de ochtend nog beste fris en een lekker warm pak was geen overbodige luxe. We begonnen op het diepe grote water maar dit was beste taai. Ik besloot om toch maar de ondiepe maren op te gaan en de beschutting van de dorpjes op te zoeken. Hier kregen we ook ver in de ochtend de eerste vangst in de boot.

We vingen dit  exemplaar op een plug. De enige ook vandaag, bleek achteraf. De rovers hadden totaal geen belangstelling voor welke kleur en/of soort dan ook. Dan maar over op de grote shads. We kregen op de shads nog een aantal mooie exemplaren.

foto 2 verslag visdag 18 februari 2017

Mijn gasten vonden het super! De PR’s zijn in ieder geval scherper gesteld. We verkassen van stek en herhalen onze tactiek. Eerst met pluggen en daarna met shads. Ook hier is het een herhaling van zetten. Geen belangstelling voor pluggen maar de shads deden het wederom goed.

foto 3 verslag visdag 18 februari 2017

Tegen half vier in de middag gingen we zo zachtjes aan weer richting de trailerhelling. Inmiddels liet de zon zich heel voorzichtig zien en probeerde de bewolking te verdringen. Hierdoor voelde het gelijk een stuk aangenamer. Vlakbij de helling ving mijn gast Marnix zijn allereerste snoekbaars. Gelijk een mooie exemplaar. Top gedaan Marnix!

foto 4 verslag visdag 18 februari 2017

Nadat we snoekbaars weer terug hebben gezet in zijn ‘natuurlijke habitat’ voel ik op mijn hengel een flauwe aanbeet. Toch maar aanslaan en gelijk viel de lijn weer slap. Dat was een losser dacht ik. Nadat ik toch ging binnendraaien bleek ik toch beet te hebben. Mijn gasten stonden erop dat ikzelf deze keer de vis ging binnenhalen. Uiteraard werd hier ook een plaatje van geschoten.

foto 5 verslag visdag 18 februari 2017

De laatste vangst van de dag was weer voor mijn gast Marnix. Een fraaie snoek die de komende jaren kan en mag uitgroeien tot een ‘dikke dame’.

foto 6 Verslag visdag 18 februari 2017

Pas tegen half zes zijn we gaan traileren en nam ik hartelijk afscheid van mijn enthousiaste gasten. Ze komen graag een keer weer! Fijn om te horen.

Op naar een volgende visdag (in dit geval is dat morgen alweer 🙂 ).

Ook eens mee? Bel naar 06-23562166 of mail naar info@visgidsgroningen.nl voor meer info en beschikbare dagen.