Verslag visdag 1 juli 2017

Vandaag had ik Robert en Harry in de boot. Omdat we naar het midden van het land zouden gaan had ik vroeg met ze afgesproken. Om vijf uur vanmorgen pikte ik de heren op in de stad. Rond zeven uur waren we bij de trailerhelling kwamen ook Martin en Jan eraan rijden. Ze kwamen ook gezellig een dag vissen. Altijd mooi om met een paar boten op stap te zijn. Mijn gasten hadden er zin in. Robert was al vaker te gast in de boot. Zijn vismaat voor vandaag was voor het eerst mee.

Nadat de boot in het water lag zijn we eerst het ondiepe stuk gaan uitwerpen. Na een klein halfuurtje was het Robert die de eerste vangst in de boot kon verwelkomen.

foto 1 visdag 1 juli 2017

Vismaat Harry kon even later aan de bak. Zijn PR stond zo rond de vijftig centimeter. Eens kijken of we daar vandaag wat verandering in konden brengen. Met zijn eerste vangst van de dag was zijn PR gelijk scherper gesteld. Harry zijn dag kon nu al niet meer stuk. Uiteraard vissen we gewoon verder en de eerste vangsten smaken naar meer.

foto 2 visdag 1 juli 2017

Omdat de aanbeten bij het werpen uitbleven zijn we stuk gaan trollen. Met de Hornets van Salmo gaat dit de laatste dagen het beste. Ook hier kan Harry weer aan de bak. Weer een mooie snoekdame die het kunstaas niet kon negeren.

foto 4 visdag 1 juli 2017

Nadat we de vis weer terug hebben gezet is het na een krap half uur raak voor Robert. Een grote vis deze keer! Robert geniet en werkt hard om de vis naar de oppervlakte te krijgen. Alledrie zijn we razend benieuwd wat er naar boven komt.

 

 

Wat een mooie vangst voor mijn gast! Een geweldige bak van ruim over de metergrens (1.11!) laat zich zien. Nadat we de vis hebben opgemeten is het tijd voor een mooie foto. Gefeliciteerd met je nieuwe PR Robert!

foto 5 visdag 1 juli 2017

Mijn gasten zijn enorm blij en enthousiast, ze hebben een geweldige dag! En met deze vangst erbij kan de dag al helemaal niet meer stuk. Het mooiste maar ook moeilijkste is het terugzetten en loslaten van de deze mooie vangst. Robert kijkt met veel bewondering naar de prachtige vis in het water en de dame neemt even de tijd om bij te komen en dan komt het moment om de vis los te laten. Terug naar de plek waar ze hoort.

foto 6 verslag visdag 1 juli 2017 foto 7 verslag visdag 1 juli 2017

 

 

 

 

 

We hadden duidelijk een hotspot gevonden en na tien minuten was het mijn beurt. Een fraai exemplaar en mijn gasten vonden het prachtig om een foto te maken.

foto 8 visdag 1 juli 2017

En weer een kwartiertje later was het weer Harry die met een kromme hengel in de boot stond. Nadat we deze vangst langs de meetlat hebben gehouden bleek dat we zijn PR weer konden bijstellen naar 94 cm! Goed gedaan Harry!

foto 9 visdag 1 juli 2017

foto 10 verslag visdag 1 juli 2017

Daarna was het even gebeurt met de Hornets. De aanbeten bleven uit en dus werd het tijd om iets anders te verzinnen. Dan de spinnerbaits eraan en heel langzaam trollen op de benzine motor. Mijn gast Robert kon weer eens aan de bak en stond met een aardig kromme hengel in de boot.

 

Weer een mooie vangst voor één van mijn gasten. De heren poseren met een brede lach en dat doet me goed.

foto 11 verslag visdag 1 juli 2017

Het gaat fantastisch met de vangsten en na vijf minuten is het raak voor Harry. Verandering van het kunstaas doet dus eten!

foto 12 verslag visdag 1 juli 2017

Omdat we er vroeg uit waren vanmorgen wilden mijn gasten zo rond klok van half vier weer terug zijn bij de trailerhelling. Op de terugweg pakte Harry de laatste vangst van de dag.

foto 12 verslag visdag 1 juli 2017

Tegen half vier zijn we bij de trailerhelling en nadat de boot weer op de trailer stond keerden we huiswaarts. Ik zet mijn gasten weer af in de stad en neem afscheid van ze. Tot een volgende keer!

Wil je dit nu ook eens beleven? Neem dan contact op via info@visgidsgroningen.nl of bel me gerust voor de beschikbare dagen via 06-23562166.

Check hier alle foto’s van dit seizoen!

Loading