Verslag Predator Practice Day 2019

Nauwlettend werd de afgelopen week  het weerbericht in de gaten gehouden. Hoe zou het zaterdag zijn? Harde wind? Regen? Kou? We hebben en kunnen veel regelen tegenwoordig maar op één ding hebben we geen invloed en dat is het weer. Vanmorgen ging de wekker op tijd. Rond de klok van half acht hadden we afgesproken bij de trailerhelling op het Oldambtmeer. De eerste boten lagen bij onze aankomst al op het water. Met het weer hebben we echt mazzel gehad. Droog, klein briesje, bewolkt en het was niet koud.

 

Het traileren van alle 22 boten ging als een geoliede machine. Hulp werd zonder vragen geboden en zo hoort het ook. Mooi om te zien en daar onderdeel van te zijn. Rond de klok van negen uur kwamen de eerste opstappers aan. Bij aankomst werden eerst alle boten bewonderd en daarna kon men aan de koffie. Bij binnenkomst kregen zowel de opstappers als de vrijwilligers een goed gevulde goodiebag.

 

 

 

 

 

 

Hilco van Nuil begon stipt om half 10 met zijn presentatie en alle aanwezigen luisteren bijna ademloos naar zijn tips and trics. Hilco gaf op een aanstekelijke wijze zijn publiek uitleg over de verschillende technieken en (kunst)aas.

 

 

 

Na de presentatie werd de bootindeling bekend gemaakt. Dit is altijd een uitdaging. Wie komt bij wie in de boot? Uiteindelijk heeft iedereen zijn plekje gekregen en kon er aan de lunch worden begonnen. De lunch werd verzorgd door het restaurant Heerlijke Streken waar we de hele dag te gast waren. Een uitstekende lunch en voor ieder wat wils.

 

 

 

 

 

 

 

Zowel de opstappers als de vrijwilligers waren niet te houden en gingen zo snel als ze konden het water op. Naast de visboten waren er ook bellyboten en een aantal kayaks. In totaal waren er 4 bellyboot opstappers en 2 kayak opstappers. Ook deze vissers gingen zich na de lunch klaarmaken om het water op te gaan.

RTV Noord was er ook nog even. Razende reporter Wiebe Kleinstra sprak met Hilco, Robert en opstapper Robert Boxem. Het radiofragment  kun je hier terugluisteren van minuut 38 ongeveer.

Alle vrijwilligers zijn toegevoegd aan een whatsapp groep waar alle foto’s naar toe gestuurd konden worden. Ook de opstappers hadden de mogelijkheid om een foto in te sturen. Voor de mooiste foto’s waren er een aantal prijzen. De jury kreeg nagenoeg live alle foto’s binnen en konden zo tijdens het middagprogramma meegenieten van alle vangsten en belevenissen.

 

 

Om vier uur werd iedereen weer terug verwacht en konden we de winnaars bekend maken van de fotowedstrijd. De winnaars kregen allemaal een mooie hengel, molen en lijn. De rest van de gesponsorde prijzen zijn verloot onder alle aanwezigen. Iedereen kreeg een mooie prijs. Onder het genot van hapje en drankje konden alle mooie verhalen worden gedeeld. We konden alleen maar tevreden gezichten bespeuren.

 

 

Vanaf deze plek willen we alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid. Mooi dat jullie er waren en we hopen dat we jullie (nog) enthousiast(er) hebben kunnen maken voor het roofvissen. Uiteraard ook een dikke pluim naar alle vrijwilligers! Uit het hele land en zelfs uit Duitsland, naar het Oldambtmeer gekomen. Geweldig! Zonder jullie konden we dit niet eens organiseren. Ook bedanken we Sportvisserij Groningen/Drenthe. Voor het mooie viswater natuurlijk maar ook voor het mede mogelijk maken van deze dag! Hilco van Nuil kunnen we natuurlijk niet vergeten. Zijn enthousiasme en aanstekelijke verhalen deed iedereen goed! Dank je wel Hilco! Last but not least; onze sponsoren! Zonder hen geen goodiebag en prijzen voor de mooiste foto’s!

Spro
Iron Claw
Kuperus Hengelsport Leek
Hengelsport van der Wal Hoogeveen
Hengelsport Gerard Koopman Nw Amsterdam
Hengelsportmekka Paterswolde
Rolfes Hengelsport Paterswolde
Hengelsport Veendam/Winschoten
Ara Hengelsport
De Graankorrel Oude Pekela
Nautische Unie Delfzijl
Hengelsport Emmen
Snoekspinners.nl
Lucky John
Fish Up

We kijken als organisatie terug op zeer geslaagde dag! Allemaal blije en tevreden vrijwilligers, opstappers en organisatie. Tot volgend jaar wat ons betreft!

Organisatie Predator Practice Day
Ronald Blauw – SNB
Klaas de Vries – SNB
Jaap Jan Bouwman – SNB
Robert van der Kamp – Visgids Groningen
Marjan Dijkinga – Visgids Groningen
Sportvisserij Groningen/Drenthe

De vier prijswinnende foto’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto’s facebook

 

Alle overige foto’s: