Verslag Fishing Hero 4 a day

 

615456_940408932642978_6980871092688648995_o.jpgNa ruim een half jaar voorbereiding zit het er al weer op! Net terug van de spectaculaire visdag voor kids,oftewel Fishing Hero 4 A Day!

Een dag die wij in ieder geval niet meer zullen vergeten.

De eerste vrijwilligers arriveerden gistermiddag al om alvast de omgeving te verkennen én om vooral maar niets te missen van deze dag. Er stonden zo’n 8 tentjes op de locatie en gisteravond is er al flink gevist én gevangen! Zelfs een PR snoekbaars van één van de vrijwilligers moest opnieuw bijgesteld worden.  Na een heerlijke barbecue en een wat lekkers om de keel te smeren ging het helaas een beetje regenen en zochten de eerste gasten hun tent op.

P1000778_600x450.JPGVanmorgen tegen 07.15 uur kwamen de eerste overige vrijwilligers aan. Een goed geoliede machine ontvouwde zich om alle boten te traileren en aan te meren. Iedereen hielp elkaar; de saamhorigheid en het enthousiasme waren groot om er een fantastische dag van te maken.

.

 

Tegen 09.00 uur lagen alle 31(!) boten in het water en het was weer een pracht gezicht om alle boten ‘ hutje mutje’ aangemeerd te zien liggen bij de aanlegsteiger.

Nadat Henk Mensinga de kapiteins een hartelijk welkom had geheten was het wachten op P1000711_600x450.JPGde bus met de kids. Om kwart voor 10 draaide de grote touringcar de parkeerplaats op. De inmiddels ook gearriveerde Ed Stoop en Henk Mensinga heetten de kids ook van harte welkom en konden we richting de boten. Alle kids werden verdeeld over de boten  en er kon ‘eindelijk’ gevist worden.

Omdat ook RTV Noord zijn live uitzending vanaf onze locatie verzorgde werden er een aantal vrijwilligers geïnterviewd. De presentator, Marcel Nieuwenweg, Ed Stoop, Henk Mensinga gingen samen met Robert en Marjan een rondje varen en onderweg werden ook nog enkele kids bevraagd naar hun belevenissen.

Zo rond een uur of 12 gingen alle boten weer richting de aanlegsteiger en minicamping alweer een lekker patatje en wat drinken door iedereen kon worden genuttigd. De lunchtijd werd uiteraard ook gebruikt om de eerste ervaringen uit te wisselen.

image9.jpegZo werd er een snoekbaars van maar liefst 80(!) cm gevangen en dit moest, uiteraard, met iedereen gedeeld worden. De felicitaties aan de vanger vlogen dan ook door de lucht, want zo groot vang je ze echt niet iedere dag!

Ook werden er diverse andere snoek(jes), mooie baarzen en snoekbaars gevangen. Dit beloofde ook wat voor de middag. Diverse ‘weer’sites werden uiteraard goed in de gaten gehouden om de voorspelde regen voor te zijn. De lucht begon ook aardig te ‘werken’ en gevreesd werd dat we het niet helemaal droog zouden houden.

De eerste kids én vrijwilligers hadden na zo’n 3 kwartier pauze alweer flinke zin om weer te gaan vissen en al snel had iedereen zijn of haar plek weer gevonden. Binnen no time was de aanlegsteiger weer leeg.

Tegen kwart over twee begon het toch echt flink te waaien en te regenen. Voor de één een 014.jpgreden om snel terug te gaan naar de verzamelplek echter voor de ander was het geen reden om te stoppen en visten nog even stug door. Omdat niet iedereen de beschikking had over regenkleding werden de meeste kids teruggebracht door hun ‘kapitein’ en werden de eerste boten al weer op de trailer gezet.

Ook in de middag werden er nog een aantal vissen gevangen, waar de één pronkte met de foto’s nam de ander alleen het genoegen met het feit dat ze een vis hadden gevangen en wilde er niet samen mee op gevoelige plaat te worden vastgelegd.

Om 3 uur waren alle kids weer terug op de wal en konden met de inmiddels gearriveerde bus weer terug naar huis. Van de Hengelsportfederatie kregen alle kids een prachtig boek van de SNB, ‘Snoeken doe je zo’ overhandigd.

P1000814_600x450.JPG

 

Voor alle vrijwilligers stond er wederom een fantastisch warm én koud buffet gereed om iedereen met een goed gevulde maag aan de terugreis te laten beginnen.

 

 

 

Vanaf deze plek willen we ook alle kids, MJD, vrijwilligers, havenmeester Jan, de cateraar én de Hengelsportfederatie Groningen/Drenthe, in het bijzonder Henk Mensinga, enorm hartelijk bedanken voor deze geweldige dag! Een dag om nooit te vergeten! Op naar volgend jaar!