Terugblik roofvisseizoen 2018-2019

De gesloten tijd is nog maar net begonnen dus we beginnen maar met een terugblik op het roofvisseizoen 2018-2019. Deze begon voor Visgids Groningen met het opbouwen van de boot nadat een idioot (of meerdere) het nodig vond om ons een bezoek te brengen en al het aanwezige apparatuur en hengelsportmateriaal te vernielen en mee te nemen. Nadat we van deze ontzettende schrik waren bekomen en met hulp van vele lieve vrienden konden we alles weer in gereedheid brengen voor het visseizoen. Immers vele boekingen en gasten verheugden zich op een visdag aan boord bij Visgids Groningen.

De temperatuur in het begin van het seizoen was gelijk enorm hoog. Dat is vaak voor de vangsten niet echt je-van-het. Ook bij mij aan boord was het hard werken voor een vis. Dat is niet erg en hoort erbij. De aanhouder wint en de stekken goed uitvissen is dan het enige wat resultaat oplevert.

Predatorcup

Start predator cup 2018 Leeuwarden

Start predator cup 2018

Mooie vangst van Marjan tijdens de Predator cup Leeuwarden

Marjan met mooie vangst

 

 

In de weken en maanden erna volgden vele visdagen en konden we ook nog een leuke, goed georganiseerde wedstrijd vissen in Leeuwarden. De Predatorcup viel ons helaas niet ten deel maar ook hier geldt, zoals voor vele wedstrijden, meedoen is ook hier belangrijker dan winnen. Gezelligheid en een leuk weerzien met vele collega-vissers maakten deze dag compleet.

 

 

 

 

Hittegolf

Tegen de zomervakantie aan steeg de temperatuur tot ongekende hoogte hier in Nederland. Om het welzijn van de roofvissen niet nog verder aan te tasten hebben we ook moeten besluiten om een aantal visdagen te cancelen. Het was gewoonweg te warm en de watertemperatuur te hoog. We zullen deze hete zomer niet snel vergeten. Veel vis heeft het helaas niet gered. Wel ook vanaf deze plek complimenten naar de vele vrijwilligers die bij nacht en ontij bereid waren gevonden om vis die het moeilijk had over te zetten naar meer zuurstofrijk water. Samen met de bevlogen medewerkers van Sportvisserij Groningen/Drenthe zijn er ook heel veel vissen gered van een wisse dood.

Dit seizoen hebben we geen Fishing Hero 4 A Day georganiseerd. Een moeilijke keuze maar soms is stoppen op het hoogtepunt ook goed. Wellicht komt het nog eens terug in andere vorm. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van deze ontwikkelingen.

De winnaar van de fotowedstrijd.

De winnaar van de fotowedstrijd

Predator Practice Day

Wel heeft Visgids Groningen samen met Sportvisserij Groningen/Drenthe en de Snoekstudiegroep afd. Groningen/Drenthe een zeer geslaagde Predator Practice Day georganiseerd. In de ochtend een zeer boeiend ‘hoorcollege’ van roofvis legende Bertus Rozemeijer en in de middag gezellig met z’n allen het water op! Dit alles op de prachtige locatie Azurro aan de oevers van het Oldambtmeer. Tussen de middag een goed gevulde lunch en aan het eind van de dag nog een hapje en een drankje. Aan de mooiste foto’s van die dag zijn leuke prijzen gekoppeld en werden ook enthousiast in ontvangst genomen. Of het dit jaar weer komt? De agenda is druk maar wie weet! We doen dit niet alleen en zijn ook afhankelijk van andere organisaties. Bekijk hier de aftermovie nog eens terug!

 

Pike Experience

Visgids Groningen onderweg

Visgids Groningen onderweg

 

Als gecertificeerd Visgids kun je natuurlijk ook niet ontbreken op de Pike Experience in Almere. Deze gezellige dag, georganiseerd door de Snoekstudiegroep Nederland/Belgie, is één van de paradepaardjes voor de roofvissers. We hadden de boot mee en geïnteresseerden konden opstappen voor een rondje over het meer. Aankomend seizoen is er natuurlijk weer een Pike Experience alleen op een andere plek. Waar en hoe wordt nog op een later tijdstip op de site van de Snoekstudiegroep bekend gemaakt. Uiteraard houden we jullie via Visgids Groningen ook op de hoogte.

 

Faszination Angeln Lingen en Angelmesse Leer

Stand Visgids Groningen als onderdeel op de stand van Sportvisserij Groningen/Drenthe

Stand Visgids Groningen als onderdeel op de stand van Sportvisserij Groningen/Drenthe

Vismeester geven tekst en uitleg bij het maken van de tuigjes. Alles auf Deutsch! Op de achtergrond Henk en Rolf.

Vismeester geven tekst en uitleg bij het maken van de tuigjes. Alles auf Deutsch! Op de achtergrond Henk en Rolf.

Naast de Pike Experience heeft Marjan acte de presence gegeven op de stand van Sportvisserij Groningen/Drenthe tijdens de Hengelsportbeurs in het Duitse Leer. Een nieuwe beurs die vooral gezellig en kleinschalig was. Veel mensen gezien en gesproken. Samen met de Vismeesters en directeur Henk Mensinga een leuke en constructieve beurs gehad. Ook op de Angelmesse Faszination Angeln in Lingen konden we natuurlijk niet ontbreken. Weer in hetzelfde gezelschap ook fantastische dagen gehad. Veel interesse voor het gidsen en er komen zeker en vast een aantal boekingen uit voort.

 

 

Fishing in Holland

Met het einde van het roofvisseizoen in het zicht toch nog een aantal mooie visdagen gehad met zeer tevreden gasten. Tussen de gidsdagen door ook nog vissen met vismaten! Ook dat is altijd goed en gezellig. Als mooie afsluiter was ik twee dagen gastheer van een delegatie van Sportvisserij Nederland en Kanalgratis. Twee opnamedagen voor Fishing in Holland en Kanalgratis. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat.

De laatste visdag doorgebracht met in de ochtend gasten en in de middag met Marjan en Ronald het Schildmeer onveilig gemaakt. De vangsten waren mager maar de gezelligheid en lol maakten alles goed.

Het komende seizoen staat weer bol van de activiteiten! Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter .

Op naar nieuw roofvisseizoen! Wees een beetje aardig voor elkaar en let op elkaar!

Wil je ook eens mee? Wacht niet te lang met boeken. Bel naar 06-23562166 of 06-22245936 of mail naar info@visgidsgroningen.nl voor de beschikbare dagen.

Bekijk hier de foto’s van het seizoen 2018-2019 nog eens.
swipe de foto naar links 🙂