Aankondiging en vrijwilligers gezocht!

Visgids Groningen, Sportvisserij Groningen Drenthe en de Snoekstudiegroep Groningen Drenthe organiseren ook dit jaar weer een Predator Practice Day. We kunnen dit evenement niet organiseren zonder de fantastische inzet van vrijwilligers.

Vul het onderstaande formulier in sluit je aan bij dit prachtig evenement. Heb je vragen of aanvullingen? Dan kun je altijd even bellen met Robert, Marjan, Ronald, Klaas of Jaap Jan. Mailen kan ook info@visgidsgroningen.nl

Predator Practice Day 2018

Vanmorgen rond de klok van zeven waren de eerste boten bij de trailerhelling aan de oever van het Oldambtmeer in de Blauwestad. Zo’n twintig compleet uitgeruste visboten hadden tot de klok van negen de tijd om getrailerd te worden. Omdat de vrijwilligers met grote regelmaat hun boot traileren gaat dit naar volle verwachting zeer vlot. Tegen acht uur waren ook de medewerkers van Azzurro aanwezig en konden we genieten van een heerlijk bakkie verse koffie met wat lekkers erbij.

goodiebag vrijwilligers

Bij binnenkomst werden de vrijwilligers al gelijk getrakteerd op een zeer goed gevulde goodiebag. Deze goodiebag is gevuld met producten geschonken door onze sponsoren van dit evenement.

goodiebag deelnemers

De deelnemers aan deze dag kwamen ook langzaamaan binnendruppelen. Ook voor hen een warm welkom en een goodiebag. Alle aanwezigen kregen nog een lot voor de tombola die later op dag werd gehouden en een consumptiemunt voor het einde van de dag.

 

 

 

Bertus Rozemeijer

Rond half tien verwelkomt Ronald Blaauw alle aanwezigen en kondigt Bertus Rozemeijer aan. Bertus neemt ons in krap 2 uurtjes mee in de wereld van het vissen op roofvis met nuttige tips, handige feiten en uiteraard de do’s en don’ts bij het landen en onthaken van een snoek en zijn collega rovers. Dit alles geïllustreerd door prachtige foto’s gemaakt door de spreker himself. Het was bijzonder om te zien dat alle aanwezigen met enorm veel aandacht en opperste concentratie de gegeven informatie tot zich namen.

Onderbroken door een korte pauze van krap vijftien minuten was rond de klok van half twaalf een einde gekomen aan het eerste deel van deze dag. De medewerkers van Azzurro hadden intussen al een heerlijke lunch voorbereid en klaargezet. Een heerlijke mosterdsoep met diverse broodjes en een kroket lagen klaar en konden we gaan nuttigen. De bootindeling werd ondertussen ook bekend gemaakt en de vrijwilligers konden op zoek naar hun opstappers en vice versa. Zoals het bij elke indeling wel gebeurt vonden er nog wat ruilingen plaats en voordat de laatste aanwezigen een broodje hadden waren de eerste motoren al aan het warm draaien. Sommigen hadden zelfs de lunch mee aan boord genomen om maar zo snel mogelijk te kunnen gaan vissen. We konden merken dat er bij alle aanwezigen sprake was van een hoog ‘vangdrang’ gehalte.

Alle boten waren binnen het uur na de start van de lunch vertrokken. Ook Bertus had zijn prachtige Crestliner meegenomen en zijn opstapper voelde zich enorm vereerd om bij hem aan boord te stappen. Nu begon het grote wachten op de eerste vangstmeldingen.

 

 

 

Ondertussen de uitkijktoren eens beklommen. What a view!

Via een gezamenlijke whatsapp groep worden de vangsten doorgestuurd. Het is uitdrukkelijk geen wedstrijd maar voor een aantal leuke foto’s zijn er door sponsoren prijzen ter beschikking gesteld. De jury bestond uit Albert Jan Scheper en Joost Kamminga van Sportvisserij Groningen Drenthe. Als onafhankelijke en deskundige jury hadden zij de zware taak om 3 foto’s te selecteren. Niet per sé de grootste vangst maar gewoon het plaatje in zijn geheel werd als maatstaf toegepast. Ongeveer na een kwartier nadat de laatste boot het ruime sop had gekozen kwamen de eerste foto’s binnen en dit zou niet ophouden tot de klok van vier. Prachtige plaatjes kwamen binnen. De jury had het best nog wel lastig maar uiteindelijk is het gelukt om 3 foto’s te selecteren. Ondertussen was het aardig richting de klok van vier uur aan het gaan en de eerste boten waren inmiddels weer terug. De lachende gezichten van zowel de deelnemers als de vrijwilligers spraken voor zich. We werden nog even goed verzorgd door middel van een consumptie en een lekkere snack. Omwille van de tijd werden in een snel tempo de winnaars bekend gemaakt en daarna konden we de overige prijzen verdelen door middel van een verloting.

Tombola

Nummer 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Nummer 2

 

 

 

 

 

 

 

Nummer 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Langs deze weg willen wij ALLE vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor hun belangeloze inzet en enthousiasme. Zonder jullie zouden we dit nooit kunnen organiseren!

Bertus Rozemeijer kunnen we natuurlijk ook niet genoeg bedanken! Alle aanwezigen hebben gesmuld van zijn verhalen en zeer nuttige tips en adviezen. Een verhaal vertellen is niet moeilijk maar een boeiend verhaal vertellen is wel een vak hoor! Onze complimenten voor deze workshop!

Naast Bertus was ook Anne Brommer aanwezig. Deze meester spinnerbouwer had een aantal van zijn beauties meegenomen en was zeer bereid om uitleg te geven hoe deze kunstwerkjes te bouwen en hoe je het beste er mee kunt vissen. Hartelijk dank Anne!

Daarnaast dank aan ALLE sponsoren, zonder hen geen prijzen en goodiebags! Onze dank gaat uit naar:

 

Natuurlijk gaat onze dank ook uit naar Sportvisserij Groningen Drenthe zonder wie deze dag niet kan plaatsvinden. Door het enthousiasme van alle medewerkers van Sportvisserij Groningen Drenthe die de vergunning, inschrijvingen en administratie hierover verzorgen. In het bijzonder Henk, Renate, Elvira, Joost en Albert Jan! Dank voor jullie inzet!

 

Ook Azzurro Eten en Drinken dank voor jullie gastvrijheid en goede verzorging.

 

 

 

Het bestuur van de Snoekstudiegroep Nederland België, afdeling Groningen Drenthe mogen we natuurlijk ook niet vergeten! Heel hartelijk dank voor jullie enthousiasme, inzet, ideeën en aanwezigheid Jaap Jan, Klaas en Ronald!

Last but not least dank aan alle deelnemers van Predator Practice Day 2018! Binnen twee weken was de inschrijving vol. Onze verwachtingen zijn overtroffen en geven ons energie om dit nog eens te gaan organiseren.

Bekijk de prachtige film gemaakt door Hans Hodink!

 

publicaties:

Hét Visblad regio editie Groningen/Drenthe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snoekerijen 136

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk alle foto’s!