Fishing Hero 4 A Day 2017

Het zit er al weer op. Een dik half jaar aan voorbereiding en nu kunnen we er al op terugkijken. Vanmorgen rond de klok van half zeven waren we bij de trailerhelling. Samen met een paar andere vrijwilligers konden we, in het donker, de grote tent op gaan zetten en de andere vrijwilligers verwelkomen met een bakje koffie. Rond de kok van half 8 stond er zowaar een file richting de trailerhelling. Al ver voor de helling was men bezig om de boot klaar te maken om te traileren. Een mooi gezicht, elk jaar weer. Vele handen maken licht werk, zo ook hier uiteraard. Iedereen helpt elkaar mee. Voor alle vrijwilligers hebben we een paar stukjes kunstaas. Dit is geheel belangeloos ter beschikking gesteld door Hilco van Nuil Nuil namens Fox en Salmo.

Drukte bij de trailerhelling want wat blijkt er wil een boot niet starten. Nu waren er gelukkig een heleboel experts ter plekke die het euvel zouden kunnen verhelpen. Er werd vanalles geprobeerd. Zelfs het overstarten met behulp van een andere boot kwam nog aan bod. Na ongeveer een dik half uur proberen kwam de eigenaar met de opmerking dat wellicht de sleutel niet in het contact zat….. en ja hoor….. sleutel in het contact en starten maar! Hilariteit alom zo op de vroege morgen!

Tegen half 9 lagen alle boten nagenoeg in het water en kon Robert zijn opwachting maken bij RTV Noord. Rond 9 uur kwamen ook de eerste kids aan bij het water. Een grote groep was samen met de begeleiders van het WIJ-team op de fiets gekomen. Vanuit Lewenborg kwam er een bus met kids en een aantal werd door de ouders of opa en oma gebracht. In totaal stonden 36 kids te popelen om het water op te gaan.

Nadat we iedereen een plekje aan boord hadden toebedeeld voeren de eerste boten uit. In de gezamenlijke whatsapp groep van de vrijwilligers stroomden de eerste foto’s binnen 20 minuten al binnen! Geweldig om te zien. Het weer werkte ook aardig mee. Aardig.. toch was het nog best fris op het water. De meeste kids hadden zich er goed op gekleed. Anderen kregen een extra dikke warme jas van hun kapitein te leen. Tegen 11 uur begon het een beetje te miezeren. Ondanks dat kwamen alle boten rond de klok van 12 met allemaal lachende koppies aan boord terug voor de warme snack. Er werd goed gegeten. De catering kon er niet tegen bakken! Tegen de klok van 1 was de hele kade weer verlaten voor ronde 2. Ook nu werd er weer goed gevangen.

Rond 3 uur kwamen de eerste boten weer terug en konden weer terug op de trailer. De kids waren allemaal uitgelaten! De één nog enthousiaster dan de ander. Afspraken voor volgend jaar werden al weer gepland, telefoonnummers werden uitgewisseld en e mailadressen genoteerd. Alle kids kregen een mooie ‘goodybag’ mee naar huis van de Hengelsportfederatie Groningen/Drenthe. Met een mooie herinnering aan deze dag op zak namen we afscheid van de kids en hun begeleiders.

Nadat alle boten weer op de trailer stonden barstte er nog een regenbui los. Het mocht niet deren gelukkig. Na een stief kwartiertje was de bui weer over en kwam de zon nog door. En was er voor alle vrijwilligers een warm- en koud buffet. Alle vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet en enthousiasme door Henk Mensinga van Hsf Vissen.

Na het eten werd de tent afgebroken en was er niets meer te zien van deze geweldige dag aan het Paterswoldsemeer.

Vanaf deze plek willen we ALLE VRIJWILLIGERS, uit het hele land, Hsf VissenNoordhost CateringMeerschap PaterswoldeHenk Mensinga en Albert Jan Scheper bedanken voor hun geweldige inzet en enthousiasme! Op naar volgend jaar!