Fishing Hero 4 a Day

1052552_352985854804541_1968262992_o.jpg

Fishing Hero 4 a Day 2013

Fishing Hero 4 a Day is inmiddels al uitgegroeid tot een nieuw begrip in hengelsportland.

De aanleiding tot dit evenement:

image9.jpeg

Gaaf! Wat een joekel!

In 2012 zat ik mijn vriendin, Marjan, aan de keukentafel en we lazen een bericht over een visdag voor een ernstig ziek kindje. Erg aangedaan en ontroerd door het verhaal kregen we ineens een idee. Voor één ziek kind een bijzondere dag organiseren is natuurlijk prachtig maar waarom niet voor meer kinderen en dan met, uiteraard, ook meer boten? Ook wilden we aandacht schenken aan die kinderen die niet zichtbaar ‘ziek’ zijn. Kids die om wat voor redenen dan ook niet in staat worden gesteld om bv. op vakantie te gaan, nooit eens een dagje uit kunnen of gewoon een beetje extra aandacht kunnen gebruiken.

DSC_2955.jpg

Bertus Rozemeijer geeft advies

De Hengelsportfederatie Groningen/Drenthe hebben we benaderd voor advies. De federatie was echter zó enthousiast dat we hebben besloten dit evenement samen te organiseren.

Het MJD (Maatschappelijk Juridische Dienstverlening) hebben we benaderd om de juiste doelgroep te kunnen bereiken. Mede door het enthousiasme van een aantal medewerkers van het MJD én hun netwerk zijn we in staat op precies de juiste doelgroep te bereiken en te benaderen. Het MJD verzorgt op de dag de begeleiding van de kids. Met een grote touringcar zullen ze vanuit de stad Groningen afreizen naar de locatie.

Fishing Hero 4 a Day 2015

P1000745_600x450.JPG

Alleen al het varen in een prachtige boot is al een belevenis!

Voor de 3e (!) keer op rij organiseren de Hengelsportfederatie Groningen/Drenthe, het MJD en Visgids Groningen dit geweldige evenement speciaal voor kids die het écht verdienen. Uiteraard kunnen we dit niet zonder de hulp en inzet van vele vrijwilligers.

P1000725_600x450.JPG

Ed Stoop mocht in 2014 ook mee!

Uit het hele land komen op zaterdag 4 juli 2015 in totaal zo’n 30 vissers mét hun visboten naar het Paterswoldsemeer nabij de stad Groningen.

 

In totaal zullen meer dan 50 vrijwilligers die dag in touw zijn om de kids een onvergetelijke dag te bezorgen.

Omdat we dit voor de 3e keer organiseren hebben we al een groot netwerk van vrijwilligers die zich met veel enthousiasme aanmelden om weer deel te nemen aan deze bijzondere dag. Ook de groep vrijwilligers die al een dag vóór de visdag naar het Paterswoldsemeer afreizen wordt ook steeds groter en dit jaar zullen er zo’n 22 vrijwilligers blijven overnachten. Een uitstekende plek om elkaar wat beter te leren kennen en uiteraard worden er heel wat (stoere) verhalen met elkaar gedeeld. Vriendschappen worden gesloten en gezamenlijke vis-afspraken worden gepland. In de avond wordt er zeker ook nog gevist om zo de kids de volgende dag naar de perfecte visstek te kunnen brengen. Als afsluiting van de avond is er dit jaar een barbecue.

P1000733_600x450.JPG

Visgids Groningen, Robert van der Kamp, legt alles uit voor RTV Noord.

De kids staan centraal op zaterdag 4 juli! De kids worden verdeeld over alle boten en ook de begeleiders van MJD zullen waar mogelijk opstappen. Het is beslist géén wedstrijd! Gewoon een gezellige, ontspannende leuke dag voor zowel de kids als alle vrijwilligers.

Als afsluiting van de visdag zelf wordt aan alle vrijwilligers een smaakvol lopend buffet aangeboden.

Ben je enthousiast geworden en wil je hier ook aan deelnemen en beschik je over een compleet ingerichte visboot neem dan contact op met Robert of Marjan. We hebben nog een paar boten nodig. Bel naar 06-23562166 of mail naar info@visgidsgroningen.nl.  

DSC_1126_600x400.JPG

Thumbs up!

Wij kijken er nu al weer naar uit!

Lees hier het verslag van Fishing Hero 4 a Day 2014.

Lees hier het verslag van Fishing Hero 4 a Day 2013.

 

 

Het prachtige Reitdiep vormde de voorgaande jaren het decor voor Fishing Hero 4 a Day. Dit jaar is het Paterswoldsemeer dé plek waar het evenement gaat plaatsvinden.